Inspirerende sessies

Op het festival staat de ‘hoe-vraag’ centraal. En deze vraag is voor iedereen anders. Tijdens het Meaningful Matters Festival ga je zelf op zoek naar handvatten die voor jou bruikbaar zijn. Je gaat op unieke ontdekkingstocht!

Na een keynote sessie van Ramon Vullings maak je in de middag je eigen programma. Kies je eigen route en ga, via sessies, thema’s en sprekers die jou aanspreken, op zoek naar jouw antwoorden en ijkpunten die jou helpen bij jouw ‘hoe-vraag’. Bepaal hier voorafgaand aan het festival alvast de route die jij op 2 oktober gaat bewandelen. Samen met onze gastsprekers dan we je uit om gedurende deze reis je antwoorden te vinden!

Plenaire opening
Ramon Vullings

Ramon Vullings trapt het festival af met zijn uitdagende en inzichtgevende sessie: “Great Leaders Mix And Match”. Ramon is internationaal spreker, adviseur en auteur op het gebied van ‘Toegepaste Creativiteit’ en ‘Cross Industry Innovation’. Onderwerpen die perfect passen binnen het thema ‘Hoe dan? Zo dus!’. In zijn sessie kijkt hij met ons over muren heen, op zoek naar lonkende perspectieven en daar waar het schuurt. Met als doel: ontdekken wat we van elkaar kunnen leren om antwoord te krijgen op je persoonlijke ‘hoe dan?- vraag.

Individueel middagprogramma

In de middag kies je jouw eigen route en ga je, via sessies die jou aanspreken, op zoek naar jouw antwoorden. Zodat je aan het einde van de dag naar huis gaat met een koffer vol ‘zo dus!’ ideeën. De sessiematrix toont de beschikbare masterclasses en workshops in overzicht, hieronder lees je meer informatie per sessie. Alle sessies zijn uniek en bijzonder met betrokken en inspirerende sprekers. En je ontmoet in ‘de tussenruimte’ andere deelnemers die jou ongetwijfeld ook weer andere inzichten zullen geven, zullen uitdagen of inspireren.

Plenair slot
Ineke Hurkmans

Ons festival kent een bijzonder einde, dat -voor wie wil- gelijk ook een inspirerend (nieuw) begin kan zijn!

Via de ‘Open Space’ methode, begeleid door Ineke Hurkmans, gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen die jou aan het hart gaan en waar je graag aan wilt bijdragen. Hoé jij wilt bijdragen is helemaal aan jou!

Welke sessies wil jij graag bijwonen in de middag?

Lees hieronder meer over de inhoudelijke sessies die in het middagprogramma op de drie verschillende podia plaats vinden.

Horizontaal vind je de workshops per ronde. In elke workshopronde heb je dus keuze uit een kennissessie, ervaringssessie of een best practice. Ben jij iemand die het meest leert van kennissessies? Volg dan deze drie sessies. Leer jij juist het meest van iets aan den lijve ervaren? Dat kan ook! Kies dan voor de ervaringsgerichte sessies. En vind je het juist interessant te leren van hoe anderen het gedaan hebben? Sluit dan aan bij de drie best practices.

Verticaal zie je onze drie podia/thema’s. Kijk jij graag naar lonkende perspectieven waar jij je aan wilt verbinden? Zorg dan dat je bij de sessies bent die in de eerste kolom genoemd staan. Zoek jij juist graag de grens op daar waar het voor jou prikkelt en misschien een beetje schuurt? Dan moet je bij de sessies uit de tweede kolom zijn! En laat jij je liever ‘over de muren heen’ door de boeiende verhalen van anderen inspireren? Volg dan de sessies uit kolom drie.

Of ga dwars door de matrix heen en volg gewoon waar jij zin in hebt. Het kan allemaal!