Pepijn Duijvestein

Kennissessie over een collectief toekomstperspectief. Waar gaan we heen met de samenleving en hoe gebruiken we onze maatschappelijke antenne? Door: Pepijn Duijvestein

Workshopronde 2 | 13.45 uur | Podium: ‘Daar waar het schuurt’

Het schuurt op alle lagen in ons dagelijkse (onbewuste) gedrag: eten, drinken, wonen en mobiliseren. Dat zal je niet ontgaan zijn. Hoe gaan we ervoor zorgen dat we geen neveneffecten of schaduwkanten hebben van ons gedrag? Hoe zorgen we dat alles wat we doen, een positieve impact heeft? Hoe kunnen we vanuit onze consumptiemaatschappij positief bijdragen aan alle stappen in de keten? Is dat überhaupt een paradox?

In deze kennissessie neemt Pepijn Duijvestein je mee in de toekomst: waar gaan we heen met de samenleving? Hoe ontwikkelen we een maatschappelijke antenne die ons kan helpen de ‘juiste’ beslissingen te nemen in onze eigen context? Waar kunnen wij, waar kun jij, impact maken? Pepijn heeft hierin speciale aandacht voor duurzaamheid, maar gaat tevens twee stappen verder: van herstel naar het regeneratieve denken. regeneratie en (de gevolgen van) ons handelen. Welke stap jij hierin zelf direct kunt zetten, leer je in zijn kennissessie.

Laat je prikkelen, verruim je perspectief en kom tot nieuwe inzichten! Om met de woorden van Pepijn te spreken: ‘Het is de hoogste tijd, dat wij het tij keren’.

Over Pepijn
Pepijn Duijvestein
(1985) is directeur en senior business innovator bij New Economy. Hij is tevens bewoner van Schoonschip, de meest duurzame drijvende wijk van Europa.

Als creatieve en daadkrachtige katalysator weet hij de urgentie omtrent duurzaamheid op de agenda te zetten op verschillende niveaus binnen organisaties. Pepijn ziet snel kansen en de potentie van mensen, organisaties, nieuwe technologie en maatschappelijke ontwikkelingen die hij omzet naar een hands-on aanpak en innovatieve businessmodellen. Door zijn energieke houding, persoonlijke benadering en humor lukt het hem mensen te activeren en te binden, om gezamenlijk een toekomstbestendig en impactvolle economie te creëren.