Nadia Barquioua

Best Practice over impact maken met wie je bent en waar je vandaan komt. Vanuit biculturaliteit, inclusie en diversiteitsperspectief. Door: Nadia Barquioua

Workshopronde 1 | 11.45 uur | Podium: ‘Daar waar het schuurt’

Termen als inclusie en diversiteit zijn al jaren in omloop en we doen allemaal ons best daar op onze eigen manier vorm aan te geven. Maar we doen dat vanuit ons eigen (veelal westerse) perspectief en missen daardoor veel! En dus schuurt het!

Laat je in deze best practice inspireren door het doorleefde verhaal van onze spreekster Nadia: hoe ga je om met verschillende waarden als je aan twee culturen verbonden bent? Hoe kun je impact maken vanuit wie jij bent, in de integraliteit van deze culturen. Wat kom je tegen in de vaak goed bedoelde, maar toch op z’n minst onhandige uitspraken van collega’s? En hoe blijf je in dat alles trouw aan jezelf.

Een persoonlijk verhaal over leiderschap en moed én het vinden van jouw eigen weg. Ook, of juist, daar waar het schuurt. In jezelf. In relaties. In de maatschappij.

Over Nadia
Nadia Barquioua
(1981) is sinds november 2022 directeur Sociaal Domein bij de gemeente Gouda. Nadat zij in 2004 begin als jongerenwerker op Rotterdam-Zuid, was zij sinds 2012 werkzaam als directeur bij Stichting Jongerenwerk Op Zuid (JOZ). Onder haar leiding groeide Jongerenwerk op Zuid uit tot een van de meest toonaangevende aanbieders van jongerenwerk in Nederland. Zij ontwikkelde een methodiek die grote invloed had op de werkwijze van jongerenwerkers. Ook heeft zij een brug geslagen tussen jongeren, bestuurders en professionals, zowel regionaal als landelijk. Voor deze rol kreeg zij de gemeentelijke onderscheiding de Rotterdammert. Ook was zij in 2020-2021 de Rotterdamse zakenvrouw van het jaar in de categorie directeur/manager bij. Naast haar rol als bestuurder bij JOZ was Nadia sinds 2018 ook directeur van School Maatschappelijk Werk Rijnmond.