Kim Los

Ervaringssessie over verandering, verbinding en echt contact. Hoe krijg je de onderstroom in je organisatie in het vizier en buig je die om met als doel met elkaar vooruit te komen? Door: Kim Los

Workshopronde 3 | 14.45 uur | Podium: ‘Daar waar het schuurt’

In alles wat er speelt in ons leven, werk en de samenleving raken we soms de verbinding kwijt. Met onszelf. Met elkaar. Met de wereld om ons heen. En wanneer mensen zich niet gehoord of genegeerd voelen, wanneer minderheidsstandpunten geen ruimte krijgen, gaat het wringen. Op allerlei manieren is dit ‘onderhuids voelbaar’ en er ontstaan gefrustreerde pogingen om te zeggen wat gezegd moet worden. Deze onderstroom is niet eenvoudig boven water te halen, en staat veel processen in de weg. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kun je ervoor zorgen dat die onderstroom niet in de weg zit, en, sterker nog, kan worden omgezet naar iets positiefs?

In deze interactieve ervaringssessie gaat Kim Los, door de wol geverfde veranderaar in de zorg en welzijn bij Healthnovum en trainer bij KMBV, aan de slag met het ontdekken van de onderstroom. Verandering is het enige constante zegt de Griekse filosoof Heraclitus. Maar wanneer komt verandering eigenlijk tot stand? Ervaar hoe je de onderstroom in je organisatie in het vizier krijgt, wat jouw eigen aandeel in de onderstroom is en hoe je de onderstroom kunt ombuigen om met elkaar vooruit te komen.

Over Kim
Zeg je Kim, dan zeg je ‘met aandacht doorpakken in verandering’. Samen! Na een carrière als hoofd communicatie en innovatiemanager in een Twents ziekenhuis, was zij directeur van een netwerkcoöperatie die zorginnovaties versnelt en transities in de zorg vormgeeft. Vanuit haar onderneming Healthnovum begeleidt en coördineert ze tegenwoordig transformaties in organisaties en focust zij zich op hoe je medewerkers meekrijgt in die verandering. Zo coachte Kim drie ouderenzorgorganisaties tijdens de ‘Challenge verpleeghuizen van de toekomst’, begeleidt zij vele ouderenzorginstellingen bij verandervraagstukken en is ze betrokken bij de Innovatie Impuls (landelijk VWS-programma), waarin ze diverse gehandicaptenzorgorganisaties begeleidt in de implementatie en opschaling van technologie. Allemaal trajecten waarin ze mensen meeneemt op de veranderreis. Kim is geïnteresseerd in mensen en wat hen drijft. Daardoor weet als geen ander hen, vanuit de diverse belangen, bij elkaar te brengen om zo, met respect voor elkaars rollen, samen complexe vraagstukken op te lossen en verandering succesvol te realiseren.

Healthnovum
Healthnovum
, het bedrijf van Kim, staat voor succesvol veranderen. Gedragsverandering is één van de grootste uitdagingen waarmee managers te maken krijgen. Hoe krijg je een team – dat het al druk genoeg heeft – enthousiast voor de o zo nodige verandering? Hoe ga je om met weerstand? Waar gaan jullie met zijn allen naartoe? En: hoe komen jullie daar mèt alle teamleden en zònder te verzanden in eindeloze rompslomp? Praten vult geen gaten. Medewerkers meekrijgen in de verandering. We gaan samen succesvol veranderen met je team.