Onze labels en joint (ad)ventures

Meaningful Matters is het moederbedrijf van 4 prachtige dochterbedrijven. Het gedachtegoed van Meaningful Matters vormt de inspiratiebron én het ankerpunt voor al onze activiteiten binnen deze labels:

  • Opleidingsinstituut KMBV
  • Empowering Center
  • Avicenna Academie voor Leiderschap
  • Academie voor Toezichthouders en Commissarissen (onderdeel van Avicenna).

 

Hoewel onze dochterlabels ieder hun eigen identiteit en activiteit hebben, zoeken we in diverse projecten juist ook de synergie op. In joint (ad)ventures bundelen we onze krachten en creëren met elkaar (en met onze samenwerkingspartners), ieder vanuit onze eigen expertise, een betekenisvol en impactvol programma. Altijd vanuit onze gezamenlijke ontwikkelflow, waarin we relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven combineren om zo tot bewuste keuzes en doordachte daadkracht te komen. En daarmee het verschil te maken.

Opleidingsinstituut KMBV

Betere zorg door ontwikkeling

Wij geloven dat kwaliteit van zorg altijd beter kan. We leveren daar graag een bijdrage aan door het ontwikkelen van mensen en organisaties. Omdat we al ruim 30 jaar opleidingen verzorgen op het gebied van zorg en welzijn, kunnen we snel inspelen op de actuele thema’s en uitdagingen die de zorg en de samenleving bezighouden. Als strategisch opleidingspartner werken we in en door alle lagen van zorg- en welzijnsorganisaties en leiden we jaarlijks duizenden zorgprofessionals in Nederland op. Vanuit ziel en zakelijkheid ontwerpen en realiseren we grootschalige ontwikkeltrajecten op maat en bieden we open opleidingen op het gebied van kwaliteit en zorgbeleving.

Empowering Center

Keuzes maken die er toe doen!

Al meer dan 20 jaar brengen we mensen, teams en organisaties in beweging. Vol energie, liefdevol confronterend, betrokken en altijd met een tastbaar resultaat. Wij geloven in de kracht van mensen en we geloven dat uitdagingen uiteindelijk vaak veel goeds brengen. We dagen je uit beter naar jezelf te kijken. En zo vanuit nieuwe perspectieven in beweging te komen en de keuzes te maken die er echt toe doen in jouw werk en jouw leven. Dat doen we met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Zo ontwikkel je de doordachte daadkracht die je nodig hebt voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Avicenna Academie voor Leiderschap

Doordacht daadkrachtig leiderschap!

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren. Met een bewezen combinatie van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven, helpen we je dat leiderschap te ontwikkelen. Zodat je bewust keuzes kunt maken die ertoe doen. Zo ontwikkel je de doordachte daadkracht die jij en je organisatie nodig hebben voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Academie voor Toezichthouders en Commissarissen

Toezichthouden is mensenwerk!

Wij geloven dat goed toezicht van groot maatschappelijk belang is. Toezichthouders en commissarissen vervullen een belangrijke rol bij het monitoren van bedrijven en organisaties. Daarnaast kunnen goede toezichthouders organisaties in de rol van sparringpartner of klankbord wezenlijk versterken. Toezichthouden is mensenwerk en een vak, dat een bepaalde mentaliteit, sensitiviteit en actuele kennis vergt. Daarom bieden we een uitgebalanceerd professionaliseringsprogramma voor de aanstaande, de beginnende, de ervaren en de zeer ervaren toezichthouder. Dit doen we met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Zodat je bewust keuzes kunt maken die ertoe doen. Zo ontwikkel je de doordachte daadkracht die je nodig hebt voor het uitdagende vak van toezichthouder.

“Op verschillende manieren ben ik betrokken (geweest) bij Meaningful Matters en de daaraan verbonden opleidingen. Als deelnemer aan het Leiderschapschap Practicum, als moderator en kerndocent voor de Academie voor Toezichthouders en als moderator voor een incompany leiderschapsprogramma in en voor een ziekenhuis. Wat mij als ‘consument’ en als ‘mede-producent’ steeds weer motiveert is de diversiteit aan docenten en moderatoren die zich aan Meaningful Matters verbinden: theatermakers, filosofen, leiderschapsdeskundigen, bewegingsdeskundigen, die ook uit verschillende werelden komen (zoals zorg, voeding, bedrijfsleven, cultuur). Meaningful Matters investeert veel in ervaringsuitwisseling tussen die diverse moderatoren en docenten.

Ik blijf daarom zelf ook steeds leren. Dat is voor mij heel verrijkend. Voor mij staat Meaningful Matters voor Bezieling (‘meaningful’) én Belichaming (‘matters’).”

drs. Theo Schraven, adviseur en toezichthouder