Thea Coolen - Ronald McDonald De Kindervallei

Thea Coolen is managing director van het Ronald McDonald huis ‘de Kindervallei’. Samen met een team van enthousiaste vrijwilligers laat zij gezinnen met zorg-intensieve kinderen genieten van een welverdiende vakantie. Binnen Meaningful Matters levert Thea als docent binnen het label Avicenna een waardevolle bijdrage aan de leergang Leiderschap door Creatie.

“Wat de Kindervallei betekent voor gezinnen met een zorgintensief kind ben ik pas écht gaan zien na jaren, na honderden verhalen en na duizenden belevenissen.

De Kindervallei heeft een waardevolle plek in het leven van ruim 1000 gezinnen. Gedurende het jaar zijn wij het lichtpuntje om naar uit te kunnen zien. Hoe zwaar ze het ook hebben, ze hebben een vakantie bij de Kindervallei in het vooruitzicht.

En als het gezin er dan is, dan zijn het de (vermoeide) ogen die weer gaan twinkelen. Die ogen twinkelen omdat ze zich welkom voelen, omdat prachtige vrijwilligers hen ‘omarmen’ en hun ‘bijzondere’ kind zich bij ons gewoon voelt. ‘Gewoon bijzonder’ zijn. Dát is de essentie van mijn werk en dat dragen we uit naar onze vrijwilligers. Samen bijzondere dingen doen voor gezinnen die zelf maar een ding willen, zich even gewoon voelen. Geen blikken en oordelen over hun kind dat anders is, maar gewoon genieten en gewaardeerd voelen. Het ultieme vakantiegevoel voor de ouders. En kinderen? Die willen gewoon samen spelen, waarbij niemand wordt buitengesloten.

De vele verhalen. Ik hoor ze, de ene keer voel ik ze en soms raakt het me. Het is de balans die ik vind in de persoonlijke betrokkenheid tot onze gasten.

Het delen van onze cultuur begint bij een warme relatie met de vrijwilligers. De oprechte waardering en band die we met hen voelen. Alleen als we samen twinkelen, kunnen we de ogen van de gasten laten twinkelen.

En onze fondsenwerving, waar we voor 100% van afhankelijk zijn? Dat lukt door de sponsor te enthousiasmeren aan deze missie bij te dragen. Dus niet door te ‘bedelen’ maar door het hen te gunnen ook betekenisvol te zijn voor de Kindervallei.

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op”.

Vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds

De Kindervallei, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, biedt gezinnen voor een laagdrempelige prijs een mooi en aangepast vakantieappartement aan. De glooiende landschappelijke en toeristische omgeving biedt tal van mogelijkheden voor een gevarieerde vakantie. Gewoon even uitrusten kan natuurlijk ook; met een verblijf in de sprookjesachtige Kindervallei is iedereen ‘er even helemaal uit’. Buiten spelen kan in de geweldige aangepaste ‘Vlindertuin’, en in de enige rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland.

Bekijk onze andere changemakers

  • Vincent Cornelissen

  • Herma en Belinda

  • Mari Plooij en Ilonka de Haan

  • Ingrid Wender

  • Marita van Maaren

  • La CliQue

  • Esther Schuitemaker