La CliQue - 'Kent u deze nog?'

Kleinkunstgroep La CliQue bestaat uit vijf professionele zangeressen/ theatermaaksters en een pianist, die afgestudeerd zijn aan de Theateracademie en het Conservatorium. Op dit moment touren zij door het land met de prachtige voorstelling ‘Kent u deze nog?’. Zij doen dit speciaal voor woonzorgcentra en woonzorglocaties, met als doel plezier en verbinding met elkaar te creëren. Ons label Opleidingsinstituut KMBV ondersteunt deze actie van harte, en heeft samen met La CliQue een actie opgezet. Omdat we denken dat nu, meer dan ooit, een live-uitvoering en interactie met bewoners en mantelzorgers van onschatbare waarde is.

“De afgelopen periode is zwaar geweest voor bewoners, mantelzorgers en zorgprofessionals van de woonzorgcentra en woonzorglocaties. Met onze voorstelling willen we muziek en het plezier naar de mensen brengen. Met name naar de kwetsbare doelgroep, die in tijden van Corona (nog) meer eenzaamheid ervaren. Maar ook naar hun verzorgers en de mantelzorgers. Zij verdienen het. De voorstelling zit vol met humor, kwaliteit en passie voor muzikaal erfgoed. Het doel is om met elkaar een moment van waarde te creëren, waarbij samen met de ouderen muzikale herinneringen gedeeld worden.

 

Onze voorstelling is daarom ook opgezet als een muzikale reis door de jaren heen. Je kunt denken aan liederen van Wim Sonneveld, Jules de Corte, The Andrew Sisters en Vera Lynn. Het publiek ontvangt voor het concert een unieke ‘muzikale-bingo-kaart’ waarbij de bewoners actief luisteren naar het liedjesprogramma. Door dit extra spelelement maken we automatisch contact met het publiek en is er extra aandacht voor deze interactie. Het liedjesprogramma duurt 60 minuten, waarbij we hopen mensen even uit hun isolement te halen, een glimlach op het gezicht te toveren, maar ook weer energie te geven voor de komende periode”.

Jong talent in onze programma’s

Avicenna nodigt regelmatig binnen haar leergangen jong talent uit om een bijdrage te leveren. Omdat leren niet altijd cognitief gaat. Maar doordat je geraakt wordt. Zomaar. Ineens. Vaak onverwacht. Daarom bieden we je niet alleen gedegen relevante kennis en nieuwe perspectieven, maar ook impactvolle ervaringen. Ons jong muzikaal talent is een van de ervaringen die we je graag bieden. Een van deze talenten is Naomi. Zij maakt deel uit van La Clique en vormt daarnaast samen met Hendrik het kleinkunst duo ‘Duende’. Duende staat voor “de mysterieuze kracht van een kunstwerk om een mens echt te roeren”. In het filmpje hiernaast vertolken ze het nummer ‘Er Spoelen Mensen Aan’ van Kiki Schippers. Een aangrijpend nummer, met een confronterende, beeldende tekst. Duende kun je in het najaar tegenkomen in de Topmodule en enkele andere verrassende momenten.

Bekijk onze andere changemakers