Esther Schuitemaker - (N)iets aan de hand

Esther Schuitemaker is oprichter van de lotgenoten groep ‘(N)iets aan de hand’. Deze groep is speciaal opgezet voor slachtoffers van seksueel misbruik of seksueel geweld. Een onderwerp dat nog steeds met taboe omgeven is, terwijl het zo belangrijk is om het bespreekbaar te maken. Meaningful Matters ondersteunt Esther graag met dit mooie initiatief en stelt haar locatie in Amersfoort kosteloos beschikbaar voor bijeenkomsten  van ‘(N)iets aan de hand’. 

“Begin 2020 werd ik door een vriendin getipt om een NPO-documentaire te gaan kijken. De titel “Niks aan de hand” triggerde mij direct. Tijdens en na het kijken van deze documentaire wilde ik eigenlijk maar één ding: de bijzondere en moedige vrouw ontmoeten, die haar verhaal vertelde.

De herkenning in het verhaal was absurd. Zelf ben ik slachtoffer van seksueel misbruik in mijn jeugd. Iets in mij ging open, er brak iets, er ging een lichtje aan. Geef het een naam. Maar er gebeurde iets diep binnen in mij. En ik kon het niet meer kon negeren, dat was ook een feit.

Daarom ben ik een lotgenotengroep gestart voor vrouwen die in het verleden seksueel misbruikt zijn. Mijn diepe wens is meerdere lotgenotengroepen te starten. Het voelt veilig en eindelijk, eindelijk mag je je hart lucht en overal over praten. Geen adviezen, hoe goed bedoelt ook. Praten, vragen stellen en doorvragen. Steunen en troosten. Delen en daardoor helen.

Deze ervaring wil ik graag delen.

Als raken verbinden wordt, volgt delen vanzelf”.

(N)iets aan de hand

Esther Schuitemaker is werkzaam als netwerkbegeleidster in de forensische psychiatrie, waarbij zij ingewikkelde systemen weer bij elkaar brengt  en patiënten ondersteunt en coacht om hen terug te laten keren in de maatschappij. Op deze manier wil zij haar steentje bij dragen om de samenleving/wereld een stukje mooier te maken. Haar visie: alles valt en staat met respect en liefde voor de ander, wat hij of zij ook met zich meedraagt.

Naast haar werk en het leiden van de lotgenotengroep (en) zingt Esther graag. Voor haar een uitlaatklep waarin zij haar gevoelens in kwijt kan en de energie krijgt om alles wat er op haar pad komt weer aan te gaan en aan te kunnen.

Wil je meer info over haar initiatief ‘(N)iets aan de hand? Bezoek dan haar facebookpagina of stuur een mail naar nietsaandehand2.0@gmail.com.

Bekijk onze andere changemakers

  • Vincent Cornelissen

  • Thea Coolen

  • Herma en Belinda

  • Mari Plooij en Ilonka de Haan

  • Ingrid Wender

  • Marita van Maaren

  • La CliQue