Herma & Belinda - Stichting Samen Varen

Herma en Belinda zijn al vanaf de oprichting betrokken bij de Stichting Samen Varen. Stichting Samen Varen organiseert sinds 2015 jaarlijks een vaarverwenweek voor vrouwen met of aan het herstellen van borstkanker en die daarnaast in een financieel moeilijke situatie zitten. Herma en Belinda geven als vrijwilligers binnen deze week de vrouwen letterlijk weer stem gedurende week door met hen te zingen. Daarnaast initieerden zij met lef en daadkracht in 2020 voor het eerst ‘Band Meets Choir’ waarmee zij sponsorgeld binnen brachten. Binnen Meaningful Matters verzorgen zij waardevolle bijdrages, waarbij zij deelnemers op zeer toegankelijke en verrassende wijze meenemen in wat zingen voor jou kan doen. 

“Wat bezielt je om zoiets te doen? We sprongen zonder na te denken en vol overgave in de boot. Het voelde goed en daar hebben wij naar geluisterd. Pure en oprechte aandacht, liefde en warmte mogen geven, zodat mensen zich veilig bij je voelen en je vertrouwen. En dan durven ze te zingen, mogen ze zichzelf (weer) laten horen, mogen ze er zijn.  Zingen is zo veel meer dan zingen alleen. Dat wisten we al, want dat hebben wij persoonlijk zo ervaren. Als wij dan mogen zien en horen wat zingen ook op anderen voor (blijvende) impact heeft, dan worden wij daar heel blij en gelukkig. En dat is onbetaalbaar.

Samen Varen heeft ons definitief op een andere koers gezet in ons leven. Ons roer ging om. Door iets weg te geven, kregen wij onverwacht zelf een groot cadeau. De beste dingen komen niet op het moment dat je het wilt, maar op het moment dat je dit het minst verwacht. Aandacht maakt het verschil, voor iedereen.

Dat bezielt ons om dit te doen.”

                                                                                                  Stichting Samen Varen

Samen Varen heeft sinds 2015 al meerdere vaarverwenweken achter de rug. Onze samen varen reis is uniek. Met bijna 50 gasten en 30 vrijwilligsters varen we door Nederland. Op de boot zijn therapeuten, verpleegkundigen en een arts aanwezig. Er gaan schoonheidsspecialisten, een kapster, masseuses, zangdocenten en creatieve begeleiders mee. Zij doen er alles aan om een heerlijke week te bieden. Varen en genieten van het mooie uitzicht, gesprekken hebben met elkaar, lekker zingen of heerlijk creatief zijn. Niks moet alles mag. Alles is aanwezig tijdens deze verwenweek, want aandacht maakt het verschil! De vaarverwenweek is kosteloos voor de gasten.

Bekijk onze andere changemakers

  • Thea Coolen

  • Vincent Cornelissen

  • Mari Plooij en Ilonka de Haan

  • Ingrid Wender

  • Marita van Maaren

  • La CliQue

  • Esther Schuitemaker