U bevindt zich hier: Home » Meaningful Matters lustrumboek

Meaningful Matters Lustrumboek

Op het Meaningful Matters festival Hoe dan? Zo dus! was ons lustrumboek Meaningful Times voor het eerst in fysieke vorm te bekijken. Een boek vol verhalen over wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Een boek dat ons verhaal vertelt, en tegelijkertijd laat zien wat wij voor jou kunnen en willen betekenen. Al zeggen we het zelf, het is een prachtig boek geworden en we zijn er onwijs trots op!

 

Hieronder vind je de digitale versie van het boek. Veel leesplezier!

 

 

Wil je niet het volledige boek bekijken, maar ben je vooral geïnteresseerd in één of meerdere specifieke labels? Ook daar hebben we aan gedacht. Want het boek is opgebouwd in katernen. Elk label heeft zijn eigen katern, met eigen uitstraling, opbouw en verhalen! Lees hier:

Waarom een lustrumboek?

In 2024 bestaat Meaningful Matters 5 jaar. Onze labels al vele malen langer: Opleidingsinstituut bestaat inmiddels ruim 33 jaar, Avicenna Academie voor Leiderschap 25 jaar, en Empowering Center bijna 20 jaar. In al die jaren hebben we per label ontzettend veel gave activiteiten ontplooid, een geweldig netwerk om ons heen gebouwd en vele bijzondere projecten mogen uitvoeren. Maar ook labeloverstijgend zijn we steeds meer grotere ontwikkelprojecten en – trajecten gaan doen.

Teveel om op te noemen eigenlijk, maar we hebben een poging gedaan. Met als resultaat: het lustrumboek Meaningful Times.

Vijf betekenisvolle jaren

‘Toen we in 2019 de kans kregen samen dit mooie bedrijf te leiden, stond één ding voor ons als een paal boven water: namelijk dat het voor ons essentieel was, én is, om met ons werk het verschil te kunnen maken in de samenleving. In het klein en in het groot. Leiderschap, of dat nou persoonlijk leiderschap, een bestuurdersrol of als verpleegkundige aan het bed is, gaat voor ons ons om ‘de goede dingen doen’. Niet alleen begrijpen, weten en snappen, maar ook daadwerkelijk doen. 

De wereld staat voor grote maatschappelijke opgaven. Opgaven die niet binnen één discipline kunnen worden opgelost. Daarom hebben we in 2019, naast de al bestaande labels Avicenna Academie voor Leiderschap, Opleidingsinstituut KMBV, de Academies voor Toezichthouders en Commissarissen en Empowering Center, ons overkoepelend label ‘Meaningful Matters’ opgericht, dat richting geeft aan alles wat we doen. Binnen de ‘Community of Meaningful Leadership’ brengen we docenten en deelnemers uit verschillende velden en disciplines bij elkaar rondom maatschappelijke thema’s. Omdat we geloven dat juist door vanuit verschillende perspectieven samen te kijken naar een uitdaging, er kansen gecreëerd worden. Nieuwe inzichten kunnen ontstaan. En slimmere acties kunnen worden ondernomen.

“Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen” was ook bij ons daarin de afgelopen jaren richtinggevend. Het motiveerde ons om nog meer te doen waar we in geloven: mensen van relevante actuele kennis voorzien, impactvolle ervaringen laten opdoen en nieuwe perspectieven bieden. Om zo met elkaar ons bewustzijn te vergroten en doordacht daadkrachtig te kunnen zijn op momenten en in situaties waarin dat van ons gevraagd wordt en betekenis heeft.

In het lustrumboek dat voor je ligt geven we je een inkijkje in wat we zo al gedaan hebben binnen al onze labels.
Wat ons drijft. Waarvoor we het doen. En met wie. We wensen je veel plezier met lezen!

Frank en Monique
Directie Meaningful Matters