U bevindt zich hier: Home » Online editie Governance Colleges – donderdag 11 maart 2021

Online editie Governance Colleges – donderdag 11 maart 2021

Geplaatst op 6 januari 2021

Kwaliteit van zorg door Goed Bestuur:
De aantrekkingskracht van samen verbeteren

donderdag 11 maart 2021 van 15.00 – 17.30 uur (online sessie)

Op donderdag 11 maart 2021 vindt een nieuwe editie plaats van de Governance Colleges voor goed bestuur, die de NVTZ samen met de NVZD en Avicenna organiseert. Het thema van deze editie is ‘Kwaliteit van zorg door Goed Bestuur: de aantrekkingskracht van samen verbeteren’. Vanwege de corona situatie zal deze editie online plaatsvinden. De online editie start om 15.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur. Governances Colleges zijn bedoeld als uitdagende mentale ontmoeting tussen bestuurders en toezichthouders passend in de drukbezette agenda.

Centraal deze middag staat het medio 2020 gelanceerde aangescherpte kader Goed Bestuur van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit document biedt handvatten voor zorgorganisaties om de kwaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg verder te verbeteren. De uitdagingen lijken paradoxaal. De grote spanning op ons gezondheidssysteem qua zorgbehoefte ten opzichte van de beperkte financiële middelen en bemensing is een voorbeeld hiervan. Voor zorgbestuurders en intern toezichthouders een dagelijkse uitdaging. Drs. Ivo Brughmans gaat over deze paradoxen, en vooral over het omgaan ermee, met u in gesprek.

Er valt een wereld te winnen door goed bestuur. NZa en IGJ zoeken naast hun middelen van handhaving naar andere manieren om samen met de zorginstellingen verbeteringen te realiseren. Zij willen juist het veld opzoeken om gezamenlijk en in dialoog dilemma’s bespreken, agenderen en oplossingen verkennen. Beide partijen komen daarom tijdens deze Governance Colleges aan het woord.

  • Ivo Brughmans, filosoof en managementconsultant
    Over: Paradoxaal Leiderschap voor Goed Bestuur
  • Karina Raaijmakers, directeur Toezicht en Handhaving NZa
    Over: Leiderschap in de zorg
  • Rian Vos-Ceelen, coördinerend specialistisch inspecteur IGJ
    Over: Samenspel intern en extern toezicht in de praktijk
  • Dialoog toezichthouders, bestuurders, NZa en IGJ o.l.v. dagvoorzitter Stefan Weijers.

Gezien het thema belooft het een boeiende sessie te worden!


Wil je meer weten over deze Governance Colleges of wil je je aanmelden?
Ga dan naar de website van de Governance Colleges.

Bekijk hier de uitnodiging voor donderdag 11 maart 2021.