NIEUW: online masterclasses Wet zorg en dwang

Geplaatst op 25 augustus 2020

Hoe staat het met jouw zorgorganisatie op het gebied van de Wet zorg en dwang? Ben jij of zijn jullie goed op de hoogte van het stappenplan? Ben je benieuwd hoe andere zorgorganisaties de implementatie hebben aangepakt? Kun je de juiste afwegingen maken? Opleidingsinstituut KMBV presenteert twee actuele, unieke masterclasses speciaal over de Wzd:

Masterclass 1: De Wet zorg en dwang: tijd voor reflectie, actualiteit en kennis delen. 

Het eerste halfjaar van het overgangsjaar is inmiddels voorbij. Waar staat jouw zorgorganisatie? Aan het begin? Of liggen jullie al goed op koers? Zijn de zorgplannen zoals vereist al omgezet? En is er al ervaring opgedaan met het stappenplan?

Zoek je een antwoord op zaken als: Wat zijn de actuele ontwikkelingen? Wat zijn de lessons learned bij de implementatie en de uitrol? Welke valkuilen zijn er in de uitvoering?  Welke wetsaanpassingen zijn er nog te verwachten? Kom dan online voor onze masterclass op donderdag 10 september van 19.00u tot 20.30u!

Masterclass 2: De Wet zorg en dwang: door inzicht in gedrag stapsgewijs op zoek naar passende alternatieven voor onvrijwillige zorg.

De essentie van de Wet zorg en dwang is goede en veilige zorg met onvrijwillige zorg als uiterst alternatief. De wet vraagt dat je een goede afweging maakt. Hoe beter wij het gedrag van de cliënt begrijpen, hoe beter we dit gunstig kunnen beïnvloeden en hoe minder onvrijwillige zorg we nodig hebben!

Wil jij ook verdere verdieping in het onderzoeken van alternatieven binnen het stappenplanKom dan online voor onze masterclass op woensdag 16 september van 19.00u tot 20.30u!

Meer weten of aanmelden? Kijk dan hier.