U bevindt zich hier: Home » Collega Emma als locatiemanager bij de Avicenna leergang in Leuven

Collega Emma als locatiemanager bij de Avicenna leergang in Leuven

Geplaatst op 11 maart 2022

Blog van een locatiemanager: collega Emma was aanwezig bij de eerste module van de Avicenna leergang in Leuven. 

 

Bij veel van onze modules is er, naast een moderator, ook een locatiemanager aanwezig. Hij of zij zorgt ervoor dat de module vlekkeloos verloopt en dat de deelnemers en de moderator optimaal geïnspireerd kunnen worden door de vele docenten. Zo halen onze deelnemers het maximale uit hun deelname.

Collega Emma was in Leuven gedurende de eerste module van de Avicenna Leergang en werd zelf ook geraakt door de mooie verhalen fijne groepsdynamiek.

‘’Woensdagmiddag stond de start van de eerste module van de Avicenna Leergang op het programma met als decor de Belgische stad Leuven. In de lobby van het hotel stonden al een paar deelnemers in te checken en anderen waren al in gesprek met moderator. Enkele deelnemers waren zelfs al vroeg in de ochtend aangekomen in Leuven om de stad te verkennen. Iedereen had er zin in! Op het afgesproken tijdstip wandelde de groep als geheel naar het Patriahuis, wat het podium voor de komende drie dagen zou zijn. We begonnen met een kort kennismakingsrondje om het ijs te breken. Tijdens de drie modules waar deze leergang uit bestaat, is  Jorrit Jorritsma moderator. Zijn rol is om deze drie dagen (en de komende modules) te begeleiden, de leerdoelen van de deelnemers scherp te houden en te zorgen voor verbinding tussen alle onderdelen van deze leergang. Hij bewaakt tevens het groepsproces en zorgt voor het meest optimale leerklimaat.

 

prof. dr. Thomas Quartier - Avicenna Academie voor Leiderschap

broeder prof. Thomas Quartier

Dag 1: kennismaking met je mededeelnemers en met jezelf
De eerste ontmoeting van deze module was met broeder Thomas Quartier, onlangs betiteld als Theoloog des Vaderlands. Tijdens zijn sessie werd er dieper ingegaan op het fenomeen ‘je roeping’ en werd er gekeken naar jezelf als leider. Welk leiderschap past bij jou en hoe kun je hier in de praktijk handen en voeten aan geven? Wat zegt jouw persoonlijkheid over jouw manier van leidinggeven? Deze interactieve sessie liet de deelnemers nadenken over hun bron van leiderschap, een goed begin van de module dus!

 

 

prof. Johan Verstraeten - Avicenna Academie voor Leiderschap

prof. Johan Verstraeten

Dag 2: wat maakt jou tot wie je bent en wat je doet?
Na een inspirerende eerste dag en een welverdiende nachtrust, werd er na het ontbijt op de tweede dag al lopend koers gezet naar het Patriahuis voor de eerste ontmoeting van vandaag. Deze ochtend stond prof. Johan Verstraeten op het programma met zijn bijdrage over de spirit van leiderschap in taal; hoe kan taal verbinden en leiden tot innerlijke kracht? Johan Verstraeten gaat hierbij dieper in op verschillen tussen mensen. Na de sessie nam prof. Johan Verstraeten de groep mee voor een wandeling door de stad om voor hem inspirerende plekken, zoals de kerk en de Universiteit van Leuven waar hij als hoogleraar aan verbonden is.

In de middag nam Johan Bouwmeester de deelnemers mee in leiderschap waaraan je eigen waarden ten grondslag liggen. Hij zette tijdens zijn sessie de deelnemers aan het werk door hen op zoek te laten gaan naar hun eigen waarden en hen na liet denken over hun reis van leiderschap. Confronterend, kwetsbaar, maar zeer waardevol.

Na een dag vol energieke en impactvolle sessies, arriveerden we later op de avond bij het restaurant voor een heerlijk diner.  De module biedt uiteraard ook voldoende tijd om elkaar tijdens de lunch en diners beter te leren kennen. Er heerste een open en vrolijke sfeer, er werd zelfs een verjaardag gevierd!

 

drs. Ivo Brughmans

Dag 3: paradoxen in leiderschap
De laatste dag alweer. Na een actieve ochtend met Anna Luyten over dwalen in je leiderschap, sloten we driedaagse module af met een sessie van drs. Ivo Brughmans. Tijdens deze interactieve sessie nam hij de deelnemers mee in de wereld van paradoxen. Deelnemers gingen in tweetallen aan de slag met hun eigen paradoxen in leiderschap. Hier kwamen mooie inzichten uit die zichtbaar invloed hadden op de eigen kijk naar leiderschap. Na een korte reflectie keerde iedereen vol inspiratie en nieuwe inzichten huiswaarts.

 

 

Het was als locatiemanager mooi om te zien hoe de groep vanaf de eerste dag gevormd werd en hoe de verschillende leiderschapsonderwerpen meteen aangegrepen werden om verder over te discussiëren met docenten en met elkaar. Het waren drie inspirerende en leerzame dagen van de eerste module van de Avicenna Leergang’’.

 

Ben jij benieuwd of deze leergang iets voor jou is of wil je graag sparren over een andere passende leergang? Neem dan gerust contact op met onze senior adviseur leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag verder met je leervraag!