U bevindt zich hier: Home » Festival » Community of Meaningful Leadership

Community of Meaningful Leadership

We have a dream...

We have a dream… Een Community of Meaningful Leadership. Een netwerk van ‘verschilmakers’. Bestuurders, directeuren, toezichthouders. Best practioners in het werkveld. Docenten, auteurs, trainers, facilitators. Deelnemers. Opdrachtgevers. In de publieke sector en in het bedrijfsleven. Mensen die met elkaar het gesprek aangaan en de handen ineen durven te slaan en samen kijken naar maatschappelijke uitdagingen en mogelijke oplossingen. 

De tijd waarin we leven kent grote maatschappelijke opgaven en uitdagingen. Die niet zomaar oplosbaar blijken. Steeds meer zien we dat de uitdagingen een integrale blik vragen, over de muren van de eigen sector heen. Beslissingen in de ene sector hebben regelmatige grote impact op andere sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de veranderingen in de GGz, die impact hebben op de keuzes waar woningbouwcoöperaties voor komen te staan met betrekking tot de leefbaarheid, wat ertoe leidt dat de politie vaker opgeroepen wordt voor overlast die verwarde personen op straat veroorzaken. Of de regionalisering van zorgoplossingen voor ouderen, waardoor zij vaker in instellingen terecht komen verder van de eigen woonplaats. Hiermee gaat het nog bestaande netwerk, van vaak ook oudere minder mobiele vrienden, verloren. Vermindert de levenskwaliteit sterk en krijgt verpleging meer te doen met ongelukkiger, minder zelfstandige bewoners. We lossen dit soort vraagstukken niet op binnen één sector. Daar hebben we elkaar voor nodig.

Klaar om het verschil te maken?

Graag nodigen wij jou na dit festival en de open space sessie met Ineke Hurkmans uit om deel te nemen aan ons nieuwe exclusieve jaartraject, speciaal ontworpen voor leiders, die met visie en daadkracht, de publieke sector willen transformeren. In dit traject worden de groepen nauwkeurig samengesteld uit bestuurders, directeuren en eindverantwoordelijken uit verschillende sectoren, rondom een specifiek onderwerp dat hen allen aan het hart gaat. Het traject krijgt vorm in relatief kleine groepen van zes tot acht personen.

Onder begeleiding ervaren moderator Rick Koster ga je aan de slag om nieuwe perspectieven te creëren en samen te werken aan de gekozen actuele maatschappelijke opgave. Rondom het gekozen thema of de uitdaging die daadwerkelijk speelt binnen het werkveld van de deelnemers faciliteren we de groep over de muren heen te kijken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Dit doen we met behulp van onze unieke ontwikkelflow, waarbij we gebruik maken van relevante en up-to-date kennis, impactvolle ervaringen en nieuwe perspectieven. Dit helpt het collectieve bewustzijn te vergroten en leidt tot bewuste keuzes en daadkrachtige acties die echte impact genereren. Door het delen van kennis en ervaringen in een vertrouwelijke setting, worden deelnemers geïnspireerd om nieuwe wegen in te slaan en duurzame veranderingen te realiseren. Naast het gezamenlijke leren en creëren, ontwikkelen deelnemers als vanzelfsprekend hun eigen leiderschapskwaliteiten verder en versterken deze.

Voor wie

Dit traject is bedoeld voor leiders die daadwerkelijk het verschil willen maken en bereid zijn over de muren van hun eigen sector heen te kijken. Het is voor degenen die nieuwsgierig en open zijn om tot geheel nieuwe perspectieven en oplossingsrichtingen te komen en het lef hebben om te handelen in de richting van een betere wereld.

Programmaopzet

Wil jij echt het verschil maken?

Heb jij interesse om, met een groep andere deelnemers, over muren heen te kijken, diverse disciplines te onderzoeken en samen een thema te agenderen? Geef je belangstelling voor dit nieuwe, unieke traject door, via onderstaand formulier. We houden je graag op de hoogte!

Belangstellingsformulier Community of Meaningful Leadership