U bevindt zich hier: Home » 3 nieuwe opleidingen Wijkverpleging

3 nieuwe opleidingen Wijkverpleging

Geplaatst op 12 maart 2025

In januari is het geactualiseerde normenkader indicatieproces gepubliceerd. Hierin staat duidelijker beschreven waar je als verpleegkundige aan moet voldoen om indicatie te mogen stellen. Zo moeten nieuwe verpleegkundigen een geaccrediteerde training volgen op het gebied van indiceren van minimaal 24 uur. Voor ervaren verpleegkundigen geldt het advies om drie keer per jaar deel te nemen aan een intercollegiale toetsing waarbij minimaal één keer een eigen zorgplan ingebracht wordt.

Opleidingsinstituut KMBV heeft een nieuw aanbod ontwikkeld dat past bij het huidige normenkader.
Ben jij al klaar voor de toekomst?

  • Basistraining Vakbekwaam Indiceren
    Deze training is geschikt voor wijkverpleegkundigen die (gaan) indiceren in de wijk en is erop gericht dat de spilfunctie van de (wijk)verpleegkundige omtrent indicatiestelling en organisatie van de zorg onderbouwd en methodisch ingevuld wordt. Door gebruik te maken van klinisch redeneren en samen beslissingen te maken met de cliënt, vormen zich passende en onderbouwde indicatiestellingen waarmee een optimale gezondheid beoogd wordt. Het verpleegkundig proces staat centraal in de training.
  • Masterclass indiceren (incompany)
    Tijdens deze verdiepende dag gaan deelnemers kritisch met elkaar reflecteren op de eigen casuïstiek. De zorgplannen worden getoetst aan de hand van het normenkader indicatieproces. Na het volgen van deze masterclass hebben deelnemers hun indicatievaardigheden verder ontwikkeld en zijn zij in staat om zorgindicaties goed onderbouwd, resultaatgericht en passend bij de cliëntsituatie op te stellen.
  • Training Procesbegeleider Intercollegiale Toetsing
    De Training Procesbegeleider Intercollegiale Toetsing is geschikt voor wijkverpleegkundigen die collega’s willen gaan begeleiden tijdens de intercollegiale toetsing. Gedurende drie dagdelen worden de benodigde kennis en vaardigheden behandeld, zodat zij in staat zijn om intercollegiale toetsing vorm te geven, zowel binnen hun eigen organisatie als in samenwerking met collega’s uit andere organisaties.