‘Juist in tijden van crisis kun je impact hebben’

Geplaatst op 6 mei 2020

“Mensen zitten opeens klem in de samenleving door deze crisis”, signaleert Frank Seine, een van de directeuren van Meaningful Matters. „Er wordt vooral gekeken naar het effect op de zorg. Maar er zijn veel meer slachtoffers. Waar lopen die tegenaan? Wat hebben ze nodig? Wij hebben ons afgevraagd wat wij kunnen doen. We vinden het belangrijk om continu nieuwe kennis en perspectieven aan te dragen en impactvol te zijn. Ook in coronatijd.”

In een artikel in het NRC spreken Frank Seine en Monique Hammink, die samen de directie van Meaningful Matters vormen, over de impact die onze organisatie wil hebben, juist tijdens deze crisis. Met onze leergangen, coachingstrajecten en masterclasses zijn we altijd al bezig mensen te helpen bij de verdere ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap.

Toen de coronamaatregelen van kracht werden en live bijeenkomsten stil kwamen te liggen, hebben we ons onmiddellijk afgevraagd wat wij konden om doen om mensen te ondersteunen bij de uitdagingen waar zij voor staan. Zo kwamen we op het idee om online speciale Meaningful Inspiratie Seminars te organiseren. Daarvoor hebben we diverse leiders, alumni en docenten benaderd voor korte video’s van vijf tot vijftien minuten waarin zij een inspirerend verhaal vertellen uit eigen ervaring in deze crisistijd. We plaatsen er zo’n vijf à zes per week op onze website. Iedereen kan gratis deelnemen en desgewenst meer informatie krijgen of in contact komen met de docent.

 

Het NRC XTR besteedt deze periode eXTRa aandacht aan initiatieven die iets positiefs bewerkstelligen in deze moeilijke periode. In het kader daarvan is er een artikel geschreven over de Meaningful Inspiratie Seminars, die Avicenna kosteloos aanbiedt. Wil jij deze seminars ook bekijken? Schrijf je dan snel in!