U bevindt zich hier: Home » In memoriam: moderator Jorrit Jorritsma

In memoriam: moderator Jorrit Jorritsma

Geplaatst op 11 december 2023

Afgelopen vrijdag bereikte ons het ontzettend droevige nieuws dat onze moderator Jorrit Jorritsma na een kort ziekbed is overleden.

Al meer dan 10 jaar werkte Meaningful Matters, en in het bijzonder ons label Avicenna, samen met Jorrit Jorritsma. Het begon toen hij als nestor en ervaren commissaris een jonge commissaris in de coöperaties begeleidde tijdens een leergang van Avicenna.

Jorrit werd moderator van onze ‘moeder’ leergang de ‘Avicenna Leergang – Visie & Leiderschap’ en van de ‘Leergang voor Toezichthouders & Commissarissen’. Die rol heeft hij tot op heden met een enorme betrokkenheid en (praktische) wijsheid ingevuld. Praktisch omdat hij de rol als leider op een heel natuurlijke manier invulde in de vele posities die hij heeft bekleed: in de coöperatie en agrarische sector, als ondernemer van zijn eigen boerenbedrijf, als voorzitter van verschillende Raden van Toezicht en als begeleider bij de ontwikkeling van talloze bestuurders en toezichthouders/commissarissen.

Ook was Jorrit voorzitter van een stichting op het gebied van cultuur en maatschappelijke initiatieven in Friesland. Tevens was hij voorzitter van de RvC van het musical spektakelstuk ‘De Tocht’. Deze musical over de Elfstedentocht ging op 1 oktober 2023 in première. De oersterke Fries Jorrit reed de Elfstedentocht zelf maar liefst 3 maal uit! Dit, en het feit dat hij tot kort voor zijn overlijden nog iedere ochtend een paar uur meehielp op de boerderij, illustreert zijn bevlogenheid en wilskracht.

We gaan Jorrit enorm missen, bovenal als mens.

Frank Seine & Monique Hammink
Medewerkers van Avicenna Academie voor Leiderschap, Opleidingsinstituut KMBV en Academie voor Toezichthouders & Commissarissen