U bevindt zich hier: Home » Governance Colleges – 6 december 2021

Governance Colleges – 6 december 2021

Geplaatst op 13 oktober 2021

Netwerkorganisaties bij maatschappelijke opgaves
Samen werken aan toekomstbestendige zorg

Op maandag 6 december vindt een nieuwe (live) editie plaats van de Governance Colleges voor Goed Bestuur. Dit keer staan de colleges in het teken van netwerkorganisaties bij maatschappelijke opgaves. Samen werken aan toekomstbestendige zorg. Locatie voor deze colleges is Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn.

In vrijwel alle sectoren verbinden mensen en organisaties zich in netwerken rondom gedeelde vraagstukken. Ook in de zorg staan we voor grote en complexe maatschappelijke opgaven, die niet beperkt blijven tot één organisatie, taakveld of domein. Om te komen tot de juiste oplossing of de gewenste vernieuwing is een samenwerking van verschillende netwerkorganisaties noodzakelijk. Het besef van urgentie van netwerken in organisaties bij maatschappelijke opgaves is er dan ook zeker. Maar er zijn ook vragen. Wie neemt de regie? Hoe regel je de governance binnen en buiten de keten? En wat is de rolverdeling hierin tussen bestuurder en toezichthouders?

De colleges van 6 december bieden zorgbestuurders en toezichthouders verrassende inzichten in netwerkorganisaties. Met elkaar kijken we met een open blik naar dit uitdagende thema. Twee sprekers delen hun kijk op het thema met ons:

  • Organisatiefilosoof Ben Kuiken neemt ons mee in de filosofie van organisaties en de invloed ervan op netwerken. Wat is dat eigenlijk, een organisatie? En hoe bepalen de beelden die wij ons daarvan vormen ons denken en doen?
  • dr. Douwe Biesma gaat in op de noodzaak van regionale netwerken. Hij bespreekt een aansprekende praktijkcasus uit de zorg en laat de mogelijkheden en valkuilen zien van samenwerken in netwerken.

Meer informatie over de twee colleges en de sprekers is te vinden op de website van de Governance Colleges.